Laden
 • In het voorjaar van 2016 heeft Peak samen met Cycas Hospitality en ZZDP Architecten, een plan gemaakt voor de herontwikkeling van de Muzentoren in Den Haag. Het gaat om een transformatie van kantoor naar twee hotelformules. Op verzoek van de eigenaar, Deka Immobilien is in het najaar van 2016 een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. En met succes! Cycas zal het vanaf begin 2019 exploiteren. Peak zal vanaf start tot en met oplevering het ontwikkel- en projectmanagement voeren.

 • Eind 2016 heeft Paulman Investments Peak Development de opdracht gegeven voor het ontwikkel- en projectmanagement van de grootschalige renovatie van de Huidekoperstraat 26. Het gebouw in de binnenstad van Amsterdam bestaat uit 4000 m2 kantoor met een bovengrondse parkeergarage. Met de architect en het technische team worden de plannen nu verder uitgewerkt, de verwachting is om nog in 2017 te starten met de bouwwerkzaamheden.

 • Het kantoorpand aan de Nieuwevaart 5- 9 is verworven door Nieuwevaart AG Coöperatieve UA, een samenwerking tussen APF International en Angelo Gordon, met als doel deze te transformeren naar een high end en duurzaam (BREEAM Very Good) kantoorgebouw. Peak heeft de opdracht gekregen om de gehele herontwikkeling namens opdrachtgever te begeleiden. Het pand van 7.000 m2 dateert uit 1880 en heeft door de jaren heen meerdere verbouwingen doorstaan. De laatste toevoeging, een gevel uit het jaar 2000, zal volledig worden vervangen door een gevel ontworpen door Cruz y Ortiz Architectos. Daarnaast wordt het gehele binnen- en installatiewerk vervangen en de bestaande patio dichtgelegd.

 • De voormalige Diamantbeurs van Amsterdam kent een rijke historie. Zowel qua architectuur als functies die het gebouw door de jaren heen heeft gehuisvest. In februari 2015 hebben Willem Sijthoff en Beheer Zadelhoff dit pand verworven met als oogmerk hier het Centrum voor de Creatieve Industrie te realiseren. De ambitie is om in het gebouw een mix van flexibele werkplekken, vaste kantoorruimtes en vergader- en congresfaciliteiten te realiseren, ondersteund door horeca op de begane grond (grand café) en op de nieuwe bovenste etage (rooftop restaurant met dakterras). De nieuwe glazen dakopbouw wordt het meest in het oog springende element. Peak Development begeleidt de eigenaren met de herontwikkeling van het gebouw. Bekijk hier de website

 • Peak Development heeft Bouwinvest REIM begeleid bij de aankoop van de voormalig en welbekende Citroën panden aan het Stadionplein te Amsterdam. In nauw overleg met Bouwinvest worden de gebouwen door Peak Development herontwikkeld tot multifunctionele gebouwen met de naam The Olympic Amsterdam. Beide gebouwen omvatten respectievelijk ca. 15.000 m² en 10.000 m² oppervlakte en zijn prachtig gelegen aan weerszijde van de entree van het Olympisch stadion. Vanaf Q1 2015 begeleidt Peak de herontwikkeling. De herontwikkeling is in 2018 gereed. Bekijk hier de website

 • In opdracht van Inside Investments NV begeleidt Peak de volledige herontwikkeling van het kantoorgebouw (4.800 m² BVO) aan de Sint Jacobsstraat 6-8 in Utrecht. In minder dan een jaar tijd zal dit kantoorgebouw volledig gerenoveerd worden tot een multifunctioneel kantoor dat klaar is voor de toekomst. Nadat het gebouw tot aan het casco is gestript krijgt het een geheel nieuwe gevel, bouwkundige voorzieningen en duurzame installaties.  

 • Peak Development heeft in 2013 een cliënt begeleid bij de aankoop van Rivierstaete, een kantoorgebouw uit 1972 van 31.000 m² met 357 parkeerplaatsen op eigen grond. Rivierstaete is een prominente verschijning langs de rivier de Amstel ter hoogte van de Omval. Het gebouw staat echter voor een groot gedeelte leeg en oogt van binnen gedateerd. Rivierstaete wordt op termijn grootschalig aangepakt door het (deels) te transformeren tot een object met duurzame en bestendige functies voor de lange termijn. Peak Development begeleidt de eigenaar bij de herontwikkeling van het kantoorgebouw. Bekijk hier de site

 • Peak Development heeft in opdracht van Bouwinvest Office Fund NV de volledige herontwikkeling begeleid van initiatief tot oplevering van het kantoorgebouw Valina (4.600 m²) aan de Wibautstraat 133 in Amsterdam. Het kantoorgebouw is volledig gerenoveerd tot een multifunctioneel kantoor van deze tijd. De realisatie periode van het project betrof slechts zes maanden, waarbij het gebouw volledig is gestript tot aan het casco, waarna het gebouw is voorzien van een compleet nieuwe gevel, bouwkundige voorzieningen en duurzame installaties. Het nieuwe kantoorgebouw is volledig verhuurd aan WPG uitgevers.

 • Arena Towers in Amsterdam Zuidoost is getransformeerd tot hotel. In het voormalige kantorencomplex komen een Holiday Inn én een Holiday Inn Express. Peak Development renoveert de complete gevel namens de eigenaar. Het kantorencomplex aan de Hoogoorddreef 66 in Amsterdam Zuidoost (21.000 m² kantoorruimte) stond jaren leeg. Deze leegstand stimuleerde de eigenaar tot herbestemming. Peak Development is zodoende ingeschakeld om het herontwikkelingsproject te begeleiden.

 • In 2009 begeleidde Peak Development Vastint (destijds Pronam) bij de herontwikkeling van een leegstaand kantoorgebouw in Amsterdam West. Direct na het vertrek van de laatste huurder werd het 38.000 m² grote gebouw in het Rembrandtpark getransformeerd tot het Ramada Apollo hotel. Omdat het de eerste grootschalige transformatie was in Amsterdam, was het pionieren voor de gemeente en daardoor ook een uitdaging voor Peak Development. Het werd een groot succes, voor het positieve effect van het gebouw op de buurt won het project zelfs een prijs.

 • Peak Development heeft de eigenaar begeleidt in het verkrijgen van bouwdeel C van het voormalig Shell Grootlab te Amsterdam. Het gebouw zal door Peak Development getransformeerd worden naar een hotel. Het totale complex is 6.000 m² groot en ligt op een prachtige locatie aan het IJ tegenover Amsterdam Centraal Station.