Loading
  • Right next to Utrecht Central Station, a magnificent 90-metre high office building will grace the skyline, with a fantastic park of no less than 500 m² at a height of 45 metres. For this development, the joint venture between APF International and Angelo Gordon has collaborated with Peak Development, which will provide support for the construction, letting and sale.

  • In Amsterdam Zuidoost wordt gebouwd aan de uitbreiding van het jaren ’70 complex Atlas Arena Amsterdam, een hypermoderne werkomgeving in aanbouw. Onderdeel van het plan is een Courtyard by Marriott hotel. Peak Development is namens de eigenaar verantwoordelijk voor het ontwikkelmanagement van dit hotel. Het Courtyard by Marriott is een nieuwbouwproject, dat circa 10.000 m² beslaat en ongeveer 176 4-sterren hotelkamers telt. Het project is eind 2013 gestart. De beoogde oplevering is gepland in april 2015. De eigenaar wil met functievermenging het Atlas Arena Amsterdam gebied aantrekkelijker maken voor huurders en omwonenden. Bovendien moet het werkgebied op deze wijze minimaal de komende vijftig jaar meekunnen. Mede door andere (gerealiseerde) initiatieven in de directe omgeving, zoals het nieuwe treinstation Amsterdam Bijlmer Arena en Ziggo Dome, staat Amsterdam Zuidoost weer volledig op de kaart.

  • Aan de Boompjes aan de Maas in Rotterdam staat een kantoorgebouw bestaande uit 9 lagen en in totaal 14.000 m². Sinds najaar 2015 werkt Peak in opdracht van eigenaar APF International / Ares Management aan een verkenning voor de mogelijkheden van transformatie en uitbreiding van dit gebouw dat, behalve vanaf de Boompjes, ook vanaf de Hertekade toegankelijk is (ontsluiting op twee straatniveaus). In het voorjaar van 2016 zal dit tot een ontwikkelopgave leiden waarmee een nieuwe fase aanbreekt voor deze prachtige locatie.

  • Van 2008 tot 2012 begeleidde Peak Development BDO Holding en Ctac PowerHouse bij de ontwikkeling van hun gezamenlijke nieuwe huisvesting in ‘s Hertogenbosch. Het imposante gebouw ontworpen door Adam Smit van ZZDP Architecten, en gebouwd door VolkerWessels, bestaat uit 12.600 m² bruto vloeroppervlak en grenst aan de verbrede A2. Voor Peak lag de uitdaging in het ontwikkelen van een modern, duurzaam gebouw, van hoge kwaliteit en voor marktconforme kosten, waarin bovendien twee verschillende bedrijven hun eigen karakter herkennen.

  • Namens een cliënt heeft Peak Development het ontwikkel- en projectmanagement gevoerd voor kantorencomplex de Landdrost. Peak Development heeft het oorspronkelijke initiatief van de eigenaar voor het kantoren- en onderwijscomplex aan de Hospitaaldreef in Almere verder uitgewerkt met het ontwerpteam en de gemeente Almere. Daarvoor hebben wij de benodigde contracten opgesteld en gesloten met onder andere de gemeente en Windesheim als hoofdhuurder. Peak Development heeft vervolgens het projectmanagement gevoerd tot en met de oplevering van dit nieuwbouwproject.

  • LandProp onderdeel Inter Ikea Group bouwt een nieuwe wijk in East London: Strand East. Peak Development geeft vorm aan de organisatie en uitwerking op basis van het reeds herziene bestemmingsplan. Het toekomstige Strand East is een gebied van 10 hectare aan de Highstreet tegenover het Olympisch Park. De bestaande gebouwen worden inmiddels gesloopt. De bodem wordt gesaneerd. Daarna realiseert LandProp onderdeel Inter Ikea Group in fasen het programma. Een groot gedeelte betreft nieuwbouw, zoals kantoren, woningen, horeca en winkels. Een kleiner gedeelte van 12.000 m² betreft historische gebouwen in het zogenaamde North East Quarter. Mede door de Olympische spelen van 2012 is dit gedeelte van Londen in opkomst.