Loading
  • Medio 2015 hebben wij de opdracht gekregen Greystar te begeleiden bij de aankoop van het project Bright. Een gebouw op een markante locatie aan de Verlengde Willemsbrug tegenover de Markthal in Rotterdam. In samenwerking met Tangram Architecten, de oorspronkelijke ontwerpers van het gebouw, en Greystar, hebben wij het ontwerp aangepast aan de uitgangspunten van Greystar. Zo ontstaat een mix van studio’s en 1-slaapkamer-appartementen naar Amerikaans voorbeeld. Bij oplevering van het gebouw, naar verwachting medio 2018, beschikt Bright over circa 612 units met een gemeenschappelijke buitenruime op het dak en algemene voorzieningen op de begane grond. De start bouw staat gepland voor medio 2016.

  • Dit NH hotel in het centrum van Amsterdam, eigendom van Vastint, is nagenoeg het hele jaar volgeboekt. Nadat het gebouw 25 jaar geleden was getransformeerd van kantoor tot hotel, is het nu ingrijpend gerenoveerd. Het project bestond uit de renovatie van de 213 kamers, vergroting en uitbreiding van de kamers en de verplaatsing van het (ontbijt)restaurant en bar. De gevelrenovatie betrof een separaat project en is begin 2015 afgerond.   Peak heeft in samenwerking met Vastint en NH Hotels het ontwerptraject en de tender aangestuurd. Daarvoor werd een samenwerking aangegaan tussen TANK - interior design & branding en ZZDP architecten. Vanwege de doorlooptijd is op basis van het Voorlopig Ontwerp een Design & Construct overeenkomst gesloten met Bouwgroep Moonen die in vijf maanden tijd het hele gebouw heeft gerenoveerd. De uitvoering werd begeleid door Vastint en De Nijs was verantwoordelijk voor de gevelrenovatie.

  • In oktober 2015 kocht de Amerikaanse woninginvesteerder en assetmanager Greystar, Campus Diemen Zuid, van de initiatiefnemers Snippe Projecten, Van Wijnen en Ramphastos Investments van belegger Marcel Boekhoorn. Het was daarmee de grootste beleggingstransactie in studentenhuisvesting in Nederland ooit.   Campus Diemen Zuid is de grootste zelfvoorzienende Nederlandse studentencampus naar Amerikaans model. Het complex in Diemen Zuid bestaat uit 5 gebouwen met 939 appartementen (circa 27.000 m2 GBO) en circa 4.650 m2 VVO commerciële ruimte.   Peak heeft Greystar geadviseerd bij de aankoop en de gehele due dilligence aangestuurd. Andere adviseurs van Greystar bij deze aankoop waren Tagis als technisch adviseur en Baker & McKenzie als juridisch adviseur.  

  • Peak Development begeleidde in opdracht van de eigenaar, de herontwikkeling en rebranding van het vroegere Vision Park tot FizzionParc. Het voormalige Philips terrein uit de jaren ’60 langs de A1 bij Apeldoorn beslaat 16 hectare. Met bijzondere architectuur, duurzame bouw en een hoog serviceniveau veranderde het in een hoogwaardig bedrijfsterrein, met een bruisende ondernemerscultuur. Bekijk de website